miercuri, 5 septembrie 2012

4 semne ca te intalnesti cu un narcisist


Nu te asteptai deloc la asa ceva. Parea un tip perfect pentru tine, bland, calm si romantic, te simteai atrasa de el din toate punctele de vedere si erai mai fericita ca oricand. Brusc insa, a disparut din viata ta. De ce?
Sunt sanse sa te fi intalnit cu un narcisist. Un barbat caruia ii pasa mai mult de nevoile sale decat de ale tale, unul care o ia la fuga atunci cand implicarea emotionala devine totala, atunci cand te astepti sa iti ofere si el altceva decat simpla atentie.
Iata in continuare cele mai importante 4 semne care te vor ajuta sa recunosti un narcisist inainte de a te implica total intr-o relatie nepotrivita si nesanatoasa pentru tine:
  1. Cand iti exprimi si tu nevoile, ia o atitudine defensiva. Si asta pentru ca un narcisist va pune intotdeauna propriile sale nevoi pe primul loc. Ii este cat se poate de dificil de aceea sa te auda comunicandu-i ce anume te deranjeaza sau preocupa, mai ales daca are legatura cu actiunile sau cuvintele sale. Fii atenta inca de prima data cand se intampla asa ceva. Spune-ti parerea si observa cum iti raspunde. Daca nevoile tale nu sunt o prioritate pentru el, nu este barbatul alaturi de care sa iti doresti sa traiesti in continuare. Spune-i adio si ia-o de la capat.
  2. Cand lucrurile se complica, el dispare. Un narcisisit nu stie si nici nu vrea sa faca fata sentimentelor tale. Viata ta emotionala este pentru el o necunoscuta si in cazul in care te deschizi in fata sa, el se va inchide, incercand sa isi protejeze propriile sale sentimente. De ajutor la greu nici nu se pune problema. Daca ai nevoie de asa ceva, va trebuie sa il cauti in alta parte. Pentru ca un partener narcisist nu va fi niciodata alaturi de tine la nevoie ci se va face nevazut la primul semn ca lucrurile nu sunt la fel de simple ca in prima zi.
  3. Cand greseste, el este cel care se infurie. Nu exista om perfect. Cu totii facem greseli si e de datoria prietenilor sau partenerilor de viata sa ni le semnaleze si sa incerce sa le corecteze. Atunci cand iubitul tau a facut ceva gresit si ii atragi atentia asupra acestui fapt si in loc sa isi asume responsabilitatea se infurie, ai ingredientele pentru un dezastru total in relatia ta romantica. Si asta pentru ca o relatie sanatoasa presupune ca amandoi sa fiti dispusi sa va asumati responsabilitatea propriilor fapte si cuvinte, nu doar unul singur. Daca partenerul tau nu este capabil de asa ceva, cel mai bun lucru pe care il poti face este sa ii spui adio.
  4. Se enerveaza atunci cand il presezi sa fie mai dedicat relatiei. Narcisistii sunt in marea lor majoritate indragostiti de propria lor libertate. Daca ii ceri sa fie mai dedicat relatiei, va deveni defensiv, se va eschiva si in cele din urma va fugi de langa tine. Ai nevoie de un barbat care sa fie capabil de o relatie serioasa si nu de unul care la primul semn de greu se face nevazut.
Scris de Caesar , http://dindragoste.unica.ro/0/intalniri/4-semne-ca-ai-un-partener-narcisist


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu